NVAIR de Vereniging

De eerste AI & Recht Vereniging van Nederland

Over de Vereniging

De NVAIR bestudeert het AI- en Robotrecht in het kader van een multi-disciplinaire benadering waarbij ook de maatschappelijke en ethische kanten  worden bekeken. De vereniging staat open voor natuurlijke en artificiële personen met deze interesses. Wij nodigen zowel studenten als professionals uit Nederland en Vlaanderen om lid te worden. Wij hebben ook een jongerenafdeling.

Als robotrecht wordt gezien:

 

Het recht dat van toepassing is op het functioneren van robots en AI systemen en de rechtsgevolgen die het resultaat zijn van het handelen van robotica en AI systemen, alsmede de gevolgen die hieruit voortvloeien die verandering teweeg brengen voor het huidige of toekomstige rechtssysteem.

De vereniging kenmerkt zich door een lichtvoetige wetenschappelijke benadering van dit terrein waarbij ruimte bestaat voor diepgaande studie en het verzorgen van publicaties alsook de ruimte voor discussie en ontspanning onder het genot van een drankje.

 

NVAIR-Jong

Robotica en AI is een booming onderwerp onder de studenten, beginnende advocaten en juristen. Jongere mensen, die zijn opgegroeid met technologie, kijken vaak met een andere blik naar technologische ontwikkelingen. Het is geen verrassing meer dat de ICT de snelstgroeiende banensector is. Als jongere NVAIR-leden actief bezig zijn met die technologische ontwikkelingen, is er meer kans dat zij er op een positieve en bewuste manier mee zullen omgaan. Daarom is besloten een aparte groep te maken voor deze leden. We noemen haar NVAIR-Jong! Hier zullen door het jaar heen aparte activiteiten voor georganiseerd worden.

NVAIR-Jong heeft zelfs zijn eigen WhatsApp groep voor leden, waarbij we elkaar op de hoogte houden van recente AI-ontwikkelingen en events!

Contact met NVAIR-jong
Om in contact te komen met de studentenafdeling van de NVAIR vul je dit formulier in of mail je naar nvairjong@gmail.com.

NVAIR-jong banner

Bestuur

Het Bestuur van de NVAIR bestaat uit een multidisciplinaire groep van AI Specialisten en Juristen. Wij stellen ons graag aan u voor op de bestuurspagina.