SAVE THE DATE!
Versteeg Wigman Sprey advocaten en de NVAIR presenteren AI in de cultuur- en mediasector: de toekomst van creëren

Datum: 10 april 2024

Tijd: 14.30 uur – 17.45 uur + aansluitend borrel en “AI prompt battle”

Locatie: De Lairessestraat 158, 1075 HM, Amsterdam (kantoor Versteeg Wigman Sprey advocaten)
Kosten: geen

Graag nodigen Versteeg Wigman Sprey advocaten (gespecialiseerd in de creatieve industrie, media, tech en intellectueel eigendom) en de Nederlandse Vereniging voor AI- en Robotrecht (de NVAIR) alle content creators zoals auteurs, kunstenaars, (film- en theater) producenten en scenaristen, en openbaarmakers hiervan, zoals uitgevers en andere mediabedrijven uit voor een bijeenkomst waarin we dieper ingaan op de invloed van AI op de creatieve industrie. AI noodzaakt iedereen in de creatieve industrie de verhouding tussen auteur en exploitant te onderzoeken en nader te definiëren.

Programma:

14.30 uur: inloop met koffie/thee

14.45 uur – 15.30 uur: workshop “Waardecreatie uit Generatieve AI voor content creators” door Philip Gast

Philip is de oprichter van Baise, een genAI-adviesbureau. Hij is een specialist op het gebied van AI en de toepassingen binnen organisaties. Met een Master in Data Science, een Bachelor in Kunstmatige Intelligentie en ondernemerservaring heeft hij een unieke mix van technische expertise en strategisch inzicht om waarde te halen uit generative AI. In de workshop wordt er gefocust op het praktisch toepassen van generatieve AI. De workshop is opgedeeld in drie kernsegmenten: informeren, enthousiasmeren en toepassen. De workshop is ontworpen om interactief te zijn, met ruimte voor vragen en discussies, om zo een praktische en boeiende leerervaring te bieden. Het biedt bruikbare kennis die content creators en uitgevers direct in hun dagelijkse praktijk kunnen toepassen, met als doel de efficiëntie en effectiviteit van de werkzaamheden van content creators en hun werknemers te verhogen door de integratie van generatieve AI.

15.30 uur – 15.45 uur: vragen en discussie

16.00 uur – 16.30 uur: juridische aspecten AI in de creatieve sector door Julia van Leeuwen

Julia is advocaat media, intellectueel eigendom en tech bij Versteeg Wigman Sprey advocaten. Julia is oud-bestuurslid van de NVAIR. Zij gaat de juridische aspecten van AI in de creatieve sector behandelen, waaronder auteursrechtelijke kwesties en contractuele afspraken. Wat betekent de inzet van AI op de werkvloer in de cultuur- en mediasector voor de positie van de auteur? Wat spreek je af over het gebruik van AI? Hoe zit het met de eigendom van de prompts als dat ook werken in de zin van de Auteurswet zouden zijn?

16.30 uur – 16.45 uur: vragen en discussie

17.00 uur – 17.30 uur: lezing “Who’s afraid of AI?” door Ine Gevers

Ine is tentoonstellingsmaker, schrijver en activist. Als directeur bestuurder van Niet Normaal realiseerde zij grootschalige kunstmanifestaties, o.a. Niet Normaal, Hacking Habitat, ROBOT LOVE, (IM)POSSIBLE BODIES, FAKE ME HARD en COME ALIVE. Ook is zij voorzitter van Stichting Future of Work (FOW) en bestuurslid van het Fentener van Vlissingen Fonds. In de lezing blikt Ine terug op ROBOT LOVE en andere Niet Normaal tentoonstellingen die de urgentie onderstrepen dat het naast mensen robot/A.I.-proof maken, essentieel is om robots en A.I. meer human-aware te leren worden. Filosofie, kunst, humanities, zijn onmisbaar in (her)waarderen wat het is om mens te zijnDeze waarden benoemen en delen, in plaats van enkel harde data aan ons laten onttrekken voor winst, helpt volgens Ine ons voorsorteren op een gezamenlijke toekomst.

17.30 uur – 17.45 uur: vragen en discussie

17.45 uur: borrel en “AI prompt battle” waarin deelnemers worden uitgedaagd om met behulp van AI tekst-naar-beeld software een afbeelding te genereren die verrassender, verontrustender en/of mooier is dan die van de andere deelnemers.

Versteeg Wigman Sprey advocaten en de NVAIR kijken ernaar uit alle content creators en openbaarmakers hiervan te verwelkomen op deze inspirerende bijeenkomst!

Aanmelden via: https://www.eventbrite.nl/e/versteeg-wigman-sprey-advocaten-nvair-ai-in-de-cultuur-en-mediasector-tickets-858754657297?aff=oddtdtcreator