Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lecture-debat: Moeten we onze normen en waarden met Robots delen?

24 september 2019 @ 20:00

Zullen robots ooit meer zijn dan een gebruiksvoorwerp .. of zijn ze dat misschien al? Kunnen we dan ook waardevolle menselijke relaties met ze hebben?
Er wordt flink aan sociale robots gesleuteld, en we hebben -ook flink- wat keuzes te maken. Journalisten, kunstenaars, en ook wetenschappers breken zich hier het hoofd over. Vanavond laten wij twee ‘robot-filosofen’ aan het woord, en helemaal eens zijn ze het niet.

John Danaher verdedigt zijn ‘ethisch gedrag’ benadering. Hij stelt dat we een robot best menselijk kunnen behandelen, wanneer hun gedrag daar aanleiding toe geeft. Zoals we nu bezig zijn, bouwen we robots die dat misschien zelfs al verdienen. Maar zonder gevolgen is dat niet: wat mogen we dan van de robots terugverwachten?

Sven Nyholm bespreekt de benadering kritisch. Hij benadrukt dat we vooral ons gezond verstand niet moeten vergeten: dit drukt nu eenmaal een belangrijke stempel op onze houding ten opzichte van elkaar. Inclusief de robots. Hij legt uit dat er nog andere redenen zijn om sommige robots met compassie te behandelen..

Voor meer informatie zie de link hieronder of klik hier.
https://www.tilburguniversity.edu/research/institutes-and-research-groups/tilt/tilt-public-lecture-25-anniversary-robots

programma-opbouw:

19.15-19.30 – Welcome, coffee & tea
19.30-20.30 -  Public lecture John Danaher, followed by public reply by Sven Nyholm
20.30-21.00 – Public debate: questions, discussion.

Gegevens

Datum:
24 september 2019
Tijd:
20:00
Evenement Tags:

Locatie

LocHal, Tilburg Universiteit